Julkort med foto

Julen är en viktig högtid för många i Sverige. Julkort skickas med julmotiv till vänner, släkt och bekanta. Många föredrar att göra personliga julkort av sina foton och komplettera med en egen julhälsning.

Genom vår utvärdering kan du ta del av vår analys och slutsats innan du beställer dina egna julkortfoton inför julen 2018. Vi har tagit hänsyn till leveranstid, fraktavgift och julkortsmallar men även eventuella rabattkampanjer som kan påverka priset.

ica fotoJulkort från ICA Foto
ICA Foto samarbetar sedan 2006 med Photobox och finns etablerat i 19 länder. ICA:s fotobutik erbjuder många produkter och tjänster med riktigt bra kvalité och priser som är rimliga. Största fördelen att handla hos fotobutiken är om du eller någon annan i familjen har ett ICA Kort. Genom ditt ICA-kort får du även bonus på dina inköp i webbutiken.

ICA har 230 tema mallar som passar till alla möjliga familjefoton som har tagits både hemma och ute. Formaten som erbjuds är enkla kort i kvadrat, A6 porträtt, A6 landskap och panorama. Men även vikta kort i kvadrat, A6 porträtt och A5 porträtt.

Förutom att kunna ladda upp ett enda foto så finns det mallar som ger möjlighet att dela upp julkortet i flera delar alltså i två eller högst tre foton. Självklart finns det även julkortsmallar utan foton dvs. en enkel färg med ett mönster på t.ex. en julgran med sin egen personliga julhälsning.

 

.

smartphotoJulkort från Smartphoto
Smartphoto är en av de större fotoproducenterna i Europa med över 5 miljoner kunder i 20 länder. Företaget erbjuder något som heter smartgaranti som är detsamma som 100% nöjdkundgaranti. Genom att nyttja smartgaranti och smartbonus kan du handla tryggare och smartare.

Tryckeriet har så mycket som 1690 julkortsmallar och teman i speciella format, färger och tre storlekar att välja bland. Några av dessa är speciellt utformade bland annat med en unik prägel på sig som inte har skapats tidigare.

Det går nu att designa små mindre julkort och sedan hänga de i julgranen så som julpynt. Enkla fotokort finns som vanligt också men nu med jul tema och vill man ha extra lyx så finns det även kuvert med den ljusröda julfärgen som ger det hela en premiumkänsla.

Du kan även kombinera flera foton i ett och samma julkort och komplettera med en personlig julhälsning. Smartphotos julkortsortiment passar dig som är kräsen och söker efter det perfekta julkortet.

 

optimalprintJulkort från Optimalprint
Optimalprint finns finns etablerat i 20 länder och har sin produktion i Sverige. Om du av någon anledning inte är nöjd med din beställning så erbjuder tryckeriet gratis omtryck.

Tryckeriet har 390 mallar tillgängliga med julkorts tema. Många av de olika mallarna går inte att hitta i de andra två fotobutikerna. Framförallt valmöjligheter på designalternativ på storlek och färg.

Det går bra att beställa fotokollage med bilder i flera mindre rutor staplade som en pyramid. Samt, klassiska och traditionella format så att tre bilder kan delas upp varav en av dessa kan vara extra stor och verkligen stjäla rampljuset från de andra två. Minimalistiska som betyder att det är väldigt enkelt och stilrent och har ingen design förutom en vit ram runt hela fotot och texten god jul.

Första julen finns också och detta passar bra till t.ex. nyfödda barn som upplever sin just sin första jul. Teckningar och barn som är en blandning mellan ritade och målade bilder tillsammans med barnbilder men även mycket mer.

 

Leveranstid vs pris – Vem är bäst?

Oftast får vi förfrågan vem är bäst? Faktum är att vi inte vill favorisera något företag därför ska du själv avgöra vem som förtjänar din beställning på dina fotojulkort i år. Dock så vill vi upplysa dig om att Optimalprint har snabbast leveranstid på julkort vilket innebär 2-3 dagar. ICA foto och Smartphoto levererar inom 4-5 arbetsdagar.

Är du försenad med att beställa dina julkort? Då är Optimalprint absolut ett bra alternativ eftersom företaget erbjuder snabb leveranstid. Däremot så är ICA:s fotobutik absolut ett bättre alternativ för dig som vill kunna välja teman och mallar som fungerar för både familjer, vänner och bekanta men även använda deras rabattkampanj och få bonus på ditt ICA-kort.

Julkort med egna foton – årets nyhet?

julkort med fotoNej det är inte riktigt ”årets nyhet” dock är trenden här för att stanna! Visste du att år 2016 skickades nästan 23 miljoner julkort via post? Enligt PostNord skickades det i snitt 9 julkort per hushåll i Sverige vilket är väldigt mycket! Många föredrar fortfarande att få sin julhälsning via post och traditionen finns kvar ännu. Att avsluta julen och påbörja det nya året med ett personligt julkort är verkligen pricken över i:et.

Gör som många andra och beställa dina julkort foto tillsammans med oss. Välj mellan hundratals mallar och komplettera med en julhälsning – personligare kan det inte bli!